Agentia Nationala a Achizitorilor din Romania
Statut
Agenda/Evenimente
Proiecte
Parteneri
Articole/Analiză
Galerie foto
Link-uri utile
Protocol de colaborare între ANRMAP și ANSA
Dezbatere publica: Modificarea SEAP - nevoi ale utilizatorilor
Dezbatere publica: Regimul incompatibilitatilor alesilor locali
 
Protocol de colaborare între ANRMAP și ANSA

Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Achiziţii (ANSA), alături de ceilalți reprezentanți ai  organismelor profesionale (ASAPRO și SNSEAP) a semnat astăzi, 25 Ianuarie 2013, cu Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) un Protocol de colaborare în vederea aplicarii recomandărilor Comisiei Europene privind întărirea sistemului achiziţiilor publice, recomandări prezentate pe larg  în Raportul Deloitte.

Astfel, Protocolul are ca principale obiective:
  • crearea unui cadru de analiză și dezbatere a propunerilor în domeniul achizitiilor publice,
  • adoptarea unor masuri eficiente pentru perfectionarea si flexibilizarea sistemului achiziţiilor publice.

Scopul dezbaterilor ce vor fi lansate atât în formele de organizare ale ANSA, cât și cu sprijinul tuturor celor interesați să facă intervenții, este creșterea gradului de atragere a fondurilor europene alocate României și evitarea deficientelor în implementarea proiectelor de investitii majore, cu impact social și economic la nivel național și local.

Intenția ANRMAP este realizarea unei standardizări a documentației utilizate în procedurile de achiziție publică și crearea unui cadru unitar în modul de aplicare și interpretare a actelor normative ce vizează domeniul.

ANSA oferă un spațiu de expunere a punctelor de vedere tuturor celor care sunt dispuși să contribuie cu propia expertiză în elaborarea unei documentații standardizate, respectiv să comenteze prevederile OUG nr. 34/2006, H.G. nr. 925/2006, legislației terțiare și conexe domeniului, discuțiile urmând a fi axate de acele dispoziții normative care creează cele mai frecvente dificultăți de implementare.

In acest scop puteți să ne scrieți în secțiunea Forum de pe pagina noastră oficială.

Protocolul a fost încheiat pentru o perioada de 1 an, cu posibilitatea de prelungire automata pentru perioade succesive de cate un an.
 
Copyright © 2011 ANSA - All Rights Reserved Web design Bucuresti