Discutii pe subiectul achizitiilor publice

Legile achizitiilor adoptate de Parlament

Legile achizitiilor adoptate de Parlament

Mesajde admin » Joi Mai 12, 2016 10:53 am

Dragi achizitori,
Regasiti atasate prezentei postari formele finale adoptate in data de 10.05 de Parlamentul Romaniei.
Asteptam comentariile voastre legate de continutul acestor legi.
Fişiere ataşate
Lege remedii.pdf
(325.63 KiB) Descărcat de 787 ori
Lege concesiuni.pdf
(502.73 KiB) Descărcat de 812 ori
Lege sectoriale.pdf
(956.41 KiB) Descărcat de 831 ori
Lege achizitii clasice.pdf
(794.75 KiB) Descărcat de 882 ori
admin
Site Admin
 
Mesaje: 106
Membru din: Vin Oct 07, 2011 10:41 am
Localitate: Bucureşti

Re: Legile achizitiilor adoptate de Parlament

Mesajde fan.achizitii » Joi Mai 12, 2016 1:18 pm

Pai sa incepem:
Art 82 alin 1 lit i) din legea achizitiilor sectoriale:
"Art.82.- (1) Procedurile de atribuire reglementate de prezenta lege, aplicabile pentru atribuirea contractelor sectoriale/acordurilor-cadru sau organizarea concursurilor de soluţii cu o valoare estimată egală sau mai mare decât pragurile prevăzute la art.12 alin.(1), sunt următoarele:
a) ….. b) ….. c) ….. d) ….. e) ….. f) …… g) …… h) ……
i) procedura simplificata

Consider ca introducerea literei “i” este total eronata, procedura simplificata trebuie aplicata pentru atribuirea contractelor/acordurilor cadru cu o valoare estimata intre pragurile prevazute de art 12 alin 4 (respectiv, achizitia directa) si art 12 alin 1 din lege.
Din ce am inteles, potrivit art 12 alin 2, procedura simplificata poate fi aplicata doar de entitatile contractante de la art 4 alin 1 lit a) si b), iar entitatile contractante de la literele c) si d) pot aplica o procedura interna, cu respectarea principiilor de la art 2. Pai si atunci, eu, entitate de la art 4 alin 1 lit c) sau d) peste pragurile de la art 12 alin 1, ce procedura aplic????? Aplic conform art 82 alin 1 lit i) - procedura simplificata? Si licitatia deschisa de la ce praguri in sus o aplic? Sau o pot aplica "de la caz la caz" ba pe una, ba pe alta????
Dar entitatile de la art 4 alin 1 lit a) si b) cand aplica procedura simplificata? Peste pragurile de la art 12 sau sub aceste praguri???? Ca art 12 alin 2 zice ceva, iar art 82 alin 1 lit i) zice altceva!!!!!
S-au gasit niste destepti sa introduca acesta litera i) si sa bulverseze totul, legea adoptata de Guvern in octombrie 2015 si forma adoptata de Senat in februarie 2016 nu contineau aceasta litera!!!!!
fan.achizitii
 
Mesaje: 5
Membru din: Vin Mar 25, 2016 12:14 pm

Re: Legile achizitiilor adoptate de Parlament

Mesajde admin » Lun Mai 23, 2016 7:15 pm

Inre-o discutie directa cu presedintele ANAP am aflat ca deja de vineri vor intra in vigoare noile legi privind achizitiile publice.
Lansarea unor proceduri pe noile legi nu ar fi posibila decat prin licitatie publica. Nici achizitia directa si nici procedura simplificata nu este inca suficient reglementata pentru a putea fi pusa in practica.

De asemenea, lansarea unor proceduri avand finantare din fonduri europene va fi blocata pentru perioada urmatoare. N-a fost dat inca in functiune noul SEAP; iar publicarea anuntului in JOUE a suferit unele modificari. Practic orice procedura lansata n-ar putea sa raspunda cerintelor de transparenta formulate la nivelul UE, avand in vedere lipsa unor functionalitati ale platformei.

Concluzionând, desi vom avea legea publicata in M. Of., pana la adoptarea Normelor si a unor eventuale Instructiuni, noul pachet este inaplicabil pentru marea majoritate a procedurilor.
admin
Site Admin
 
Mesaje: 106
Membru din: Vin Oct 07, 2011 10:41 am
Localitate: Bucureşti

Înapoi la Forum Achizitii Publice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori