Discutii pe subiectul achizitiilor publice

Amendamente depuse la Parlament pentru achizitii clasice

Amendamente depuse la Parlament pentru achizitii clasice

Mesajde admin » Mie Mar 16, 2016 1:42 pm

Pentru cei interesati de stadiul procesului legislativ privind achizitiile publice:

In fisierul atasat veti gasi toate amendamentele depuse la Camera Deputatilor de persoanele sau entitatile care, in procesul de consultare publica, au identificat anumite inadvertente sau au considerat ca textul legii poate fi imbunatatit.
Consultarea publica s-a incheiat, insa mai sunt doua comisii de specialitate ale Parlamentului care urmeaza sa dea avizul. Urmatoarea faza este trecere la procedura de vot in plen.

Va rugam sa ne transmiteti observatiile voastre, iar noi le vom directiona catre institutia decidenta.

Cu stima,

Echipa A.N.S.A.
Fişiere ataşate
Amendamente C Dep.doc
(1.94 MiB) Descărcat de 806 ori
admin
Site Admin
 
Mesaje: 106
Membru din: Vin Oct 07, 2011 10:41 am
Localitate: Bucureşti

Re: Amendamente depuse la Parlament pentru achizitii clasice

Mesajde mircea_raluca2000 » Joi Mar 17, 2016 3:15 pm

Sper din toata inima ca cele doua comisii de specialitate care mai trebuie sa-si dea avizul asupra acestui proiect de lege, sa fie constituite din oameni competenti si sa nu ia in considerare "imbunatatirile" propuse de anumite persoane.

Exemplu de "ASA NU" :shock: :o : propunerea domnului deputat Mircea Toader privind introducerea unui nou alineat pentru articolul 12 si anume "(2) Nici o procedură de atribuire nu poate fi iniţiată fără a fi asigurată sursa de finanţare a obiectivului" si mai ales motivarea domnului deputat "Procedura de atribuire este iniţiata sub incidenta prezentei clauze rezolutorii, in sensul ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de includerea proiectului in POIM 2014-2020 sau de obtinerea/ aprobarea finantarii lucrarilor din fonduri europene nerambursabile si/sau fonduri de la bugetul de stat, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor art. 94 din HG nr. 925/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. In cazul în care, indiferent de motive, obtinerea/aprobarea finantarii lucrarilor din fonduri europene nerambursabile si/sau fonduri de la bugetul de stat nu se realizeaza, Autoritatea Contractanta va aplica prevederile art. 209 alin (1) lit. c) teza a II-a din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, fiind imposibila încheierea contractului de achizitie publică."

Ce cauta in viitoarea lege, trimiteri la prevederile OUG 34 si HG 925? Aceste doua legi vor fi istorieeeee cand va intra in vigoare noua lege.
Ce cauta Programul Operational Infrastructuta Mare in aceasta motivare? Si ce? Daca nu se include proiectul in POIM si se include in POR sau POAT sau....sau.....sau.......etc, nu mai obtinem finantare? Nu se mai poate incheia contractul? Dar cu procedurile de achizitie publica din fonduri proprii ce facem? Daca nu le includem in POIM, PA contract, nu? In tara asta se mai cumpara si produse de uz curent (pompe, recativi, piese de schimb, teava), se mai presteaza si servicii si se executa lucrari care nu sunt finantate din fonduri europene!!! Cu acele achizitii ce facem? Toata lumea vede probleme in procedurile desfasurate din fonduri europene, dar cu Curtea de Conturi care vine si ne intreaba de ce am luat o reductie de fonta cu 2 lei si n-am luat- o cu 1.5 lei, ce facem?

Acest stimat domn deputat, o fi lecturat vreodata cap-coada OUG 34 sau HG 925 sau noua lege? O fi lucrat vreodata in domeniul achizitiilor publice? O fi publicat vreun anunt de participare? Dar unul de atribuire? O fi intocmit vreo nota justificativa de estimare? :cry:
De ce trebuie sa avem sursa de finantare la momentul cand initiem o procedura? Daca se anuleaza procedura? Daca nu se mai incheie contractul din X motive? Cu ce ne-a ajutat ca am avut sursa de finantare la initiere?
Ca sa nu mai zic de conditia rezolutorie de care aminteste domnul deputat, care mie mai mult mi se pare a fi o conditie suspensiva, dar mi se pare deja prea mult sa intru in astfel de polemici de Cod Civil, la care cu siguranta domnul deputat nu cred ca ar face fata!!!

Dumnezeule, ce tragere de inima sa mai avem noi, slujbasii, sa depunem amendamente sau propuneri juste, cand vedem asemenea anomaliiiiiii scrise de un DEPUTAT????
mircea_raluca2000
 
Mesaje: 31
Membru din: Joi Mai 24, 2012 12:03 pm

Înapoi la Forum Achizitii Publice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori