Discutii pe subiectul achizitiilor publice

Controlul ex-post la Curtea de Conturi

Controlul ex-post la Curtea de Conturi

Mesajde admin » Mie Mar 02, 2016 11:41 am

Potrivit art. 225 din textul proiectului achizitiilor clasice, Curtea de Conturi este imputernicita sa constate contraventiile si sa aplice sanctiuni.
Art. 140 din Constitutie atribuie CCR sarcini in ce priveste formarea, administrarea si intrebuintarea resurselor financiare, insa dincolo de controlul documentelor financiare, aceasta institutie si-a dovedit limitele. Avem in vedere experienta trecuta in aplicarea OuG nr. 34/2006 cu privire la utilizarea eficienta a fondurilor.
Pot fi argumente pro si contra in ce priveste atribuirea controlului ex-post la Curtea de Conturi, importanta este intelegerea exacta a scopului legii si aplicarea de sanctiuni numai in masura in care acestea sunt justificate.

Credeti ca in noua formula vom reusi sa fim mai atenti cu fondurile publice?
admin
Site Admin
 
Mesaje: 106
Membru din: Vin Oct 07, 2011 10:41 am
Localitate: Bucureşti

Re: Controlul ex-post la Curtea de Conturi

Mesajde Andreea N » Mie Mar 02, 2016 3:55 pm

Cred ca noua formula ne face sa ne mai gandim daca ramanem sau nu in bransa, mai semnam sau nu mai semnam...

Atata timp cat ANRMAP (autoritate de reglementare) era pe cale sa emita o instructiune privind documentele necesare unei achizitii directe (elaborarea unor note justificative si existenta unui dosar) fiindca asa solicitase CC la control....., in contextul in care legea si un ordin emis de ei (ANRMAP) spunea clar ce documente justifica o achizitie directa, ce sa mai zicem de noua formula!

Problema e de fapt interpretarea unitara a legii. Daca se rezolva asta, nu vom mai fi stresati ca ne controleaza cineva!
Andreea N
 
Mesaje: 54
Membru din: Vin Noi 04, 2011 10:58 am

Înapoi la Forum Achizitii Publice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori