Discutii pe subiectul achizitiilor publice

Apelarea la unitati centralizate din afara tarii

Apelarea la unitati centralizate din afara tarii

Mesajde RoxanaV » Lun Feb 15, 2016 11:04 am

Articolele 45 si 46 din legislatia achizitiilor publice clasice sunt atat de ambiguu scrise incat pot induce posibilitatea operatorilor economici de a apela la unitati de achizitii centralizate din alte state chiar si atunci cand nu actioneaza in comun cu autoritati contractante din alte state.
Ideia e ca a apela la unitati centralizate din alte state conduce la obligativitatea de a respecta legislatia achizitiilor din statul din care face unitatea respectiva...Intrebarea este daca avem obligativitatea de a monitoriza site-urile de achizitii ale tuturor statelor europene pentru a intelege ce mai cumpara autoritatile din Romania.Este drept ca articolul este inclus la capitolul" Achizitii care implica autoritati contractante din alte state member", dar articolul nu limiteaza situatiile in care poti beneficia de acest drept.
Ce parere aveti?

Art. 46.
(1) Autorităţile contractante naţionale au dreptul de a utiliza activităţile de achiziţie centralizate furnizate de o unitate de achiziţii centralizate dintr-un alt Stat Membru.
(2) Furnizarea activităţilor de achiziţie centralizate de către o unitate de achiziţii centralizate dintr-un alt Stat Membru se realizează în conformitate cu dispoziţiile legislaţiei naţionale a Statului Membru în care este situată unitatea de achiziţii centralizate.
RoxanaV
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Dec 15, 2015 5:15 pm

Re: Apelarea la unitati centralizate din afara tarii

Mesajde vali » Joi Feb 25, 2016 1:54 pm

Cine si cui sa impuna obligativitatea de a monitoriza site-urile de achizitii ale tuturor statelor europene pentru a intelege ce mai cumpara autoritatile din Romania? La ce ar folosi? La realizarea unei statistici? Nerelevant. Daca discutam de posibilitatea ca A.C. romane sa apleze la serviciile unitatilor centralizate de achizitii publice din alte state, nu prea cred ca in viitorul apropiat se va intampla aceasta.
vali
 
Mesaje: 83
Membru din: Lun Oct 24, 2011 8:53 am

Înapoi la Forum Achizitii Publice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator