Discutii pe subiectul achizitiilor publice

Expert în achiziții - profesie liberală

Expert în achiziții - profesie liberală

Mesajde admin » Mie Mar 20, 2013 11:55 pm

În cadrul unei Conferițe derulate în deschiderea Proiectului "Combaterea corupției în achizițiile publice. O abordare operațională", din 20 martie 2013, președintele ANRMAP, dl. Dan-Lucian Vlădescu a reiterat susținerea instiției de reglementare în domeniul achizițiilor pentru promovarea profesiei de expert achiziții publice ca profesie liberală.

Utilitatea unei astfel de categorii profesionale se impune în realitatea socială ca urmare a nevoii crescute de expertiză în încheierea și derularea contractelor publice. Mai mult, lipsa unei subordonări directe față de ordonatorul de credite ar putea constitui o pârghie pentru evitarea unor suspiciuni legate de interesul în direcționarea contractelor din partea șefilor autorităților contractante și aplicarea rigurasă a prevederilor legale în materie.

Lipsa unor specialiști care să răspundă punctual asupra unor probleme de natură tehnică este resimțită și la nivelul instanțelor, astfel că liberalizarea profesiei ar aduce, în opinia noastră, un plus de valoare prin posibilitatea apelării la persoane calificate pentru întocmirea rapoartelor de expertiză - care includ atât cunoștiințe legate de procedură dar și cunoștiițe tehnice specifice -, cât și o recunoaștere a competenței acelora care vor dobândi statutul de expert în achiziții.

Echipa ANSA
admin
Site Admin
 
Mesaje: 106
Membru din: Vin Oct 07, 2011 10:41 am
Localitate: Bucureşti

Înapoi la Forum Achizitii Publice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori